01 June 2015

Kebaikan garlic complex sebagai antibodi anda !

Jadi apa keistimewaan Garlic Complex ni yang membuatkan para pengguna cepat tertawan?. Let's Check it out!! 

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak. 

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh. 

Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia 

 • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
 • Menormalkan keseimbangan lipoprotein 
 • Menurunkan tekanan darah 
 • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang 
 • Berfungsi sebagai anti-oksidan 
 • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi 
 • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
 • Bantu rawat asthma                                                                                                                                                     
Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee 

 1.  Pengekalan 100% Allicin aktif 
 2.  Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic 
 3. Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu  Rosemary dan        Spearmint. 
 4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic  dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang       digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol. 
 5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar. 


Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh 

 1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana       mengandungi ekstrak spearmint. 
 2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan      sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,       kulat, kuman, virus dan yis candida 
 3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit       alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis 
 4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung      perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman. 
 5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic    sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang       merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara       penyebab tekanan darah tinggi meningkat. 
 6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam       tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung       dalam tubuh tanpa kita sedari. 
 7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,       mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang   strok dan penyakit koronari. 
 8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan     pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana     mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser. 
 9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan      pergelangan kaki 
 10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan     brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus) 
 11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan       meransang hati untuk mengawal gula dalam darah 
 12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
 • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)       
 • Perut memulas (stomach upset)      
 • Cirit-birit (Diarrhea)       
 • Bronkitis       
 • Luka-luka (infected wounds)      
 • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing       

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan. 

fariana chew
sid : 989897
contact : 012-3064843

No comments:

Post a Comment