19 November 2014

Mengapa OMEGA GUARD baik untuk kanak-kanak

OMEGA GUARD bukan sahaja vitamin yang boleh dimakan oleh orang dewasa mahupun warga emas tetapi juga boleh diberi kepada kanak-kanak sejak dari umur 1 tahun ke atas.Pemakanan Omega Guard membantu otak kanak-kanak berkembang baik dan menjadikan mereka lebih fokus dalam pembelajaran serta membantu untuk masalah anak lambat membaca.
Kenapa Omega Guard boleh membantu kanak-kanak untuk mudah belajar?

Majoriti daripada otak adalah terdiri daripada lemak "baik" lemak yang dikenali sebagai asid lemak, dan majoriti ini asd lemak yang "baik" adalah Omega-3. Kajian telah menunjukkan bahawa diet yang kaya dengan Omega-3 boleh menyebabkan keupayaan pembelajaran meningkat, kemahiran menyelesaikan masalah, tumpuan, ingatan, dan komunikasi antara sel-sel. Omega-3 juga telah terbukti untuk membantu menggalakkan perasaan positif dan keseimbangan emosi, dan boleh membantu orang ramai mengekalkan keupayaan mental yang sihat seiring dengan peningkatan usia.

Disebabkan DHA mempengaruhi otak untuk terus berkembang, ia kini termasuk pemakanan yang diperlukan untuk kanak-kanak. Bukan sahaja bayi. Bukan sahaja kanak-kanak kecil tetapi juga kanak-kanak yang hampir remaja

Pada usia 5 tahun misalnya otak kanak-kanak telah berkembang dan maju pada kadar tidak seperti mana-mana masa lain dalam kitaran hayat manusia. Sel-sel di dalam otak, retina, jantung dan bahagian-bahagian lain dalam sistem saraf masih berkembang, jadi pengambilan DHA harian yang mencukupi adalah penting.Bagaimana ingin memberi anak makan OMEGA GUARD? 

Omega Guard berbentuk kapsul. Terdapat beberapa cara bagaimana untuk memberi anak makan OMEGA GUARD

1. Jika anak berumur 1 tahun ke atas di mana masih tidak pandai untuk menelan, ibu boleh picit softgel omega, letak di dalam sudu dan suap terus ke mulut anak.
2. Jika cara 1 tidak dapat diterima anak, ibu boleh mencampurkan dalam makanannya dan digaul bersama.
3. Omega guard juga boleh dikunyah begitu sahaja. Anak saya cukup suka mengunyah omega guard seolah mengunyah gula-gula.
4. Bagi anak yang dah mampu untuk menelan, maka mereka boleh makan dengan menelan 1 biji omega setiap hari atau selang sehari.
Bagaimana untuk mendapatkan OMEGA GUARD sebagai vitamin tambahan untuk membantu anak anda mudah dan bijak belajar serta cepat membaca? Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA PROMOSI yang terbaik bulan November 2014. No comments:

Post a Comment